1. Beherglasa 20 gr sıvı yağ koy.
2. Üzerine 20 mL etil alkol ve
3. 25 mL % 20'lik NaOH çözeltisi ekle.
(25 mL % 20'lik NaOH çözeltisi hazırlamak
için, 5gr NaOH i (Lavabo Aç olarak satılıyor) 25 mL çözelti olacak şekilde suda
çöz)
4. Karışımı bir cam çubukla, hamur
kıvamına gelinceye değin sürekli karıştırarak, yaklaşık 30 dakika ısıt.
5. Hamur kıvamına geldiğinde, karışıma birkaç
damla esans eklemeyi unutma.
6. Mutlaka 100 mL doymuş tuzlu su
çözeltisi ekleyerek soğumaya bırak.
(Tuzlu suyu, karışım hamur kıvamına
gelmeden ekleme)
Soğuduktan sonra sabunu kullan, ellerin
kirli !
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder